Historie

Siden 2008 har Bomhuset ved Charlottenlund skov fungeret som restaurant og café, men Bomhusets historie går langt tilbage.

Navnet stammer fra husets oprindelige funktion som bompasserens hus. Jægersborg Allé blev etableret som en kongelig vej, der førte til familiens slotte. På den kongelig vej måtte offentligheden ikke færdes, og ham der passede bommen ved alléen, skulle også have et sted at sove om natten, og det hus fik så navnet Bomhuset.

Senere blev der åbnet op for at ruten kunne benyttes mod betaling, og vejen er i mange år blevet brugt til mange forskellige sportslige aktiviteter og begivenheder. Det gør den også stadig i dag, hvor den er åben for alle, der ønsker sig en gåtur.

Nu hvor Alléen er åben for alle, er behovet for en mand til at passe bommen naturligvis væk, og bomhuset har blandt andet fungeret som administrationslokaler for Skovriderkroen, før det i 2008 blev huset omlagt til den café, vi kender i dag.

Bomhuset er et lokalt forankret spisested, hvor gæster kommer for alt mellem en hurtig kaffe og lange middage med familie og venner. Mange lægger også vejen forbi inden Bakken, Bellevue Teatret eller en gåtur i det flotte område ved Charlottenlund Slot og Øresund.

Vi serverer både morgenmad, brunch, frokost og aftensmad, og der er mulighed for at nyde solen om dagen og pejsen om aftenen. I de historiske lokaler lægger vi desuden hus til fester for op til 65 gæster.